Zrínyi Nyomda Zrt.

Zrínyi Nyomda Zrt.

Vác, 2016. november 23.

Megvásárolta a váci Ipress Center nyomdát az Euro-Druckservice GmbH magyarországi leányvállalata

A Zrínyi Nyomda Zrt., a német Euro-Druckservice GmbH (EDS) hazai leányvállalata szerezte meg a Fastrock Kft.-n keresztül Magyarország meghatározó heat set magazinnyomdája, a váci Ipress Center 100%-os tulajdonrészét. Az EDS 2007-ben lépett a magyar piacra a Zrínyi Nyomda megvásárlásával. A mostani akvizíció várhatóan nem változtatja meg sem az Ipress Center, sem a Zrínyi Nyomda mindennapos működését, a vásárlás ugyanakkor lehetőséget biztosít a szervezetek hatékonyabb összehangolására és ezáltal mindkét vállalat ügyfélkörének jobb kiszolgálására.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyével létrejött akvizíció célja, hogy az Európa 5 országában már jelenlévő EDS és az Ipress Center erősíteni tudja exportképességét és megfelelő kapacitást biztosítson az európai versenypiac igényeihez. Ahogy azt a GVH megállapította, az EDS csoport elsősorban a szórólap-nyomtatási piacon aktív, míg az Ipress Center a magazingyártásban tölt be jelentős szerepet, így az összeolvadás nem befolyásolja a piaci feltételeket. Ugyanakkor a vásárlás további lépés a magyar nyomdaipar konszolidációjában, a szinergiák kihasználásával pedig növelhető a hatékonyság és javítható az ügyfelek számára nyújtott szolgáltatás. Az EDS csoport Európa egyik legjelentősebb nyomdai cégcsoportja, mintegy 250 millió euró árbevételt ért el a 2015-ös üzleti évben és 1400 munkatársat foglalkoztat Németországban, Csehországban, Lengyelországban, Romániában és Magyarországon.
Az EDS számára kiemelt jelentőségű, hogy a nyomdák Magyarországon eddig már elért eredményeire építkezhessen, ezért fontosnak tartja, hogy továbbra is megőrizze ügyfelei és munkatársai bizalmát.
Felek az akvizíció összegét nem kívánják nyilvánosságra hozni.

Sajtókapcsolat: Gleichner Péter - FORTE Communications (Tel.: 30/970-8502 vagy 1/322-0159; ; gleichner@forte.com.pr